שתל דנטלי הוא תחליף מלאכותי לשורשי השיניים המאפשר יצירת שיניים חדשות. עבור רבים הסובלים משיניים הרוסות שתלים דנטליים מחזירים את היכולת לאכול, לדבר ואת הרצון לחייך.
צורתם של רוב השתלים היא בורגית והם עשויים בדרך כלל מסגסוגות טיטניום, מתכת סטרילית, עמידה וחזקה במיוחד שאינה סובלת מקורוזיה ,המשולבת עם מתכות נוספות ליצירת שתלים בעלי התכונות הרצויות,ומתאימה לשימוש בגוף האדם. את השתל מחדירים לעצם הלסת במקום השורש החסר ועליו מורכב מבנה השן עצמה.
שימושו של השתל הדנטלי
ניתן להשתיל שן אחת או כמה שיניים בודדות בעזרת שתלים או לחלופין לתמוך גשר על גבי שתלים במקרים בהם חסרות מספר רב של שיניים. שתלים דנטליים משמשים גם לייצוב שיניים תותבות (שיקום נשלף), השתלים מאפשרים אחיזה טובה יותר של התותבות לנוחות מקסימאלית בלעיסה ודיבור.
קליטתו של שתל דנטלי
ההצלחה של השתלות השיניים בישראל מגיעה לכ-95% בשנה הראשונה ולכ-80 אחוזים לתקופה של עשר שנים. אחת הסיבות לאחוזי ההצלחה הגבוהים היא ההתקדמות הרבה בתחום השתלים הדנטליים, עיצובם והחומרים מהם השתלים בנויים. בזכות יכולתה של מתכת הטיטניום להשתלב בגוף האדם בתהליך המכונה אוסטאואינטגרציה, חיבור לעצם, השתל המודרני הופך לחלק ממבנה הלסת ומייצב את עצמו ללא תמיכת שיניים סמוכות. תאי הגוף נצמדים אל משטח השתל ויוצרים רקמת עצם חדשה באזור ההשתלה, תהליך זה נמשך בין שלושה לארבעה חודשים והופך את השתל ליציב במיוחד.
התאמתו של שתל דנטלי
את סוג השתל, גודלו, רוחבו והסגסוגת המדויקת ממנה הוא עשוי יבחר רופא השיניים בהתאם למיקום ההשתלה (שתלים רחבים יותר נהוג להשתיל במקום שיניים טוחנות ושתלים צרים במקום שיניים חותכות), תכונותיה של עצם הלסת, ומטרתו של השתל (שחזור שן בודדת לעומת ייצוב שיניים תותבות למשל).